Hegyközségi Iroda

1998. tavaszán, az akkori hegyközségi elnök, Laczkovich Miklós kért meg arra, hogy segítsem a hegyközségi tagok életét munkámmal.

Az akkor felvetett ötletekből mára már jópárból valóság lett:

- van automata meteorológiai mérőrendszerünk, előrejelzést biztosító programokkal,

- vinotékát hoztunk létre a palackos áruval rendelkező tagjaink számára,

- ismeretterjesztő előadásokkal segítjük termelőinket,

- borversenyünk országos elismertséget ért el.


Ezt a tevékenységet szeretném folytatni is a következő években, hiszen tennivaló bőven akad: a jó bornak nagyon is kell a cégér.

A jó borért pedig nagyon sokat kell tenni a gazdának, a szaktanácsadónak, a hegyközségnek, a helyi közösségnek egyaránt.

 

Szarka Tibor György elnök

Pályázat útján a 2006.04.11-i közgyűlésen választottak meg a hegyközség hegybírójának. A szőlészkedés, borászkodás nem volt ismeretlen terület számomra, magam is aktívan tevékenykedtem, és tevékenykedek a mai napig a családi szőlőbirtokon.

Informatikus mérnökként léptem a munka világába, de nem bántam meg, hogy visszatértem a gyökerekhez. A szőlő és borkészítés területén találtam meg igazi hivatásomat.

Hegybíróként fokozottan át tudom érezni a szakma gondját. Célom: tudásommal, energiámmal hozzájárulni a Villányi Borvidék, és azon belül kiemelten a siklósi termelők borainak megismertetéséhez, értékesítési gondjainak segítéséhez, a törvény adta kereteken belül a megnövekedett adminisztratív terhek enyhítéséhez.

 

Nagy Gergely - hegybíró

Szinte a kezdetektől, 1998.09.01-től dolgozok a hegyközségnél mint ügyintéző.

A hegyközségi rendszer, a szőlőtermelés, a borászat teljesen ismeretlenek voltak számomra.

Az eltelt évek alatt megtanultam tisztelni a szőlővel foglalkozó embereket. Azt tapasztaltam, e szép tevékenységet csak kitartással és szorgalommal lehet hosszú távon eredményesen művelni. Jó érzés, hogy a szőlész - borász társadalmat, ha kis mértékben is, de segíthetem munkámmal.

 

Schlittné Lázár Nelli - ügyintéző

Gyermekkorom óta foglalkozom szőlőműveléssel, borkészítéssel. 41 éve Siklóson élek. Itt "fertőződtem" tovább. Szeretek a szőlővel-borral foglalkozni, ezért is 10 éve Villányban borász szakképesítést szereztem.

A hegyközségi törvény alapján megalakult első választmánynak tagja voltam. Azóta is minden ciklusban a közgyűlés újraválasztott.

1999 óta a hagyományos Szent-György napi borverseny szervezését-lebonyolítását fogom össze,azóta már egy összeszokott , korrekt csapattal bonyolítjuk le minden évben.Úgy gondolom megválasztásom az alelnöki tisztségre ennek is köszönhető.

 

Bajnai József - alelnök

7800 Siklós
Felszabadulás u. 80.
Telefon: 06 72 579 242

E-mail: iroda@tenkeshegykozseg.hu

Hegyközségi iroda

Loading...

Nyitvatartási idő:


Hétfő: 8:30 - 12:30

Kedd: 8:30 - 12:30

Szerda: 14:00 - 18:00

Péntek: 8:30 - 10:00

2016 szeptember 1.-én kerültem a Tenkes Hegyközség csapatába. A hegyközségi tevékenységről keveset tudtam, most tanulom ezt a sokrétű és érdekes munkát.

Tetszik a nyugodt, feszültségektől mentes munkahelyi légkör.

Hosszú távon szeretném segíteni munkámmal a szőlő és bortermelő tagjainkat.

 

Papp Krisztina - ügyintéző